Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Μετά τις 20 Νοεμβρίου οι εκταμιεύσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Μετά τις 20 Νοεμβρίου οι εκταμιεύσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Μετά τις 20 Νοεμβρίου οι εκταμιεύσεις

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει του όρους για τη χορήγηση του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η πλατφόρμα θα πρέπει να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό για την υποβολή των αιτήσεων ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις της ενίσχυσης στους δικαιούχους. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η εκταμίευση των ποσών να ξεκινήσει μετά τις 20 Νοεμβρίου.

Από το 1 δισ. ευρώ που θα δοθεί συνολικά, το κράτος θα λάβει πίσω τα 500 εκατ. ευρώ καθώς όπως έχει ανακοινωθεί, το 50% του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν θα επιστραφεί και θα δοθεί ως επιδότηση.

Παράλληλα, ο 4ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα είναι διευρυμένος καθώς θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή αλλά και ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι αλλά και επιστήμονες όπως μηχανικοί, δικηγόροι που πλήττονται από την πανδημία βάσει τη διευρυμένης λίστας ΚΑΔ Απριλίου.

Στις προϋποθέσεις μεταξύ άλλων είναι ότι ο 4ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα δοθεί βάση της μείωσης του τζίρου Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου όταν στους προηγούμενους τρεις κύκλους λαμβάνονταν υπόψη η μείωση του τζίρου από το Μάρτιο.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξάρτητα εάν απασχολούν εργαζομένους ή έχουν ταμειακή μηχανή, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!