Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ επιστρατεύει τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να πιέσει τον Πούτιν
[Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ επιστρατεύει τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να πιέσει τον Πούτιν

[Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ επιστρατεύει τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να πιέσει τον Πούτιν

Η απειλή προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα τεράστιο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο λειτούργησε στο παρελθόν ως τρόπος βελτίωσης της συμπεριφοράς του εξαγωγικού μονοπωλίου της Gazprom στην ΕΕ, οπότε η ΕΕ σκέφτεται, γιατί να μην το δοκιμάσει ξανά;

Η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμπσον είπε στους Ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας την Τρίτη ότι η επιτροπή ανταγωνισμού των Βρυξελλών άρχισε να συλλέγει στοιχεία για το εάν οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας μπορεί να αποδοθούν σε παράνομη δραστηριότητα από οποιονδήποτε από τους κύριους προμηθευτές φυσικού αερίου του μπλοκ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι είχαν σταλεί ερωτηματολόγια σε όλα τα μέρη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύνταξη μιας υπόθεσης για την πιο πιεστική οικονομική κρίση του φετινού φθινοπώρου.

Οι ερευνητές ανταγωνισμού των Βρυξελλών απέφυγαν να κατονομάσουν την Gazprom. Η Gazprom προμηθεύει περισσότερο από το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου της ΕΕ και αποτέλεσε αντικείμενο μιας από τις πιο υψηλού προφίλ αντιμονοπωλιακές υποθέσεις που ανέλαβαν ποτέ οι Βρυξέλλες, από το 2012 έως το 2018. Αν και αυτή η έρευνα δεν οδήγησε στο εντυπωσιακό πρόστιμο που ήθελαν οι κορυφαίοι επικριτές της Ρωσίας όπως η Πολωνία και η Λιθουανία, ώθησε την Gazprom να αλλάξει ριζικά το επιχειρηματικό της μοντέλο σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!