Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Επιστήμονες καταγγέλλουν σοβαρά λάθη που συνέβαλαν στην εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Επιστήμονες καταγγέλλουν σοβαρά λάθη που συνέβαλαν στην εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Επιστήμονες καταγγέλλουν σοβαρά λάθη που συνέβαλαν στην εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν την Τρίτη τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα 1.000, αφού ειδικοί του χώρου της υγείας επέκριναν τις αρχές για υποβάθμιση της επιδημίας και καθυστερήσεις στις εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το AFP, τουλάχιστον 28 πέθαναν και 1.025 έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με μετρήσεις του Johns Hopkins University- σχεδόν διπλάσιος αριθμός από τα 550 επιβεβαιωμένα κρούσματα την προηγούμενη ημέρα. Η αύξηση αυτή φαίνεται να συνδέεται με τη διεύρυνση των εξετάσεων για τον ιό, καθώς οι περισσότερες διαγνώσεις μετατοπίζονται από ομοσπονδιακά εργαστήρια σε πολιτειακά.

Επιδημιολόγοι ανέφεραν πως προβληματικά κιτ εξετάσεων, σε συνδυασμό με μια διαγνωστική στρατηγική που αρχικά στόχευε πολύ λίγα άτομα, άνοιξαν τον δρόμο για την εξάπλωση της ασθένειας πέρα από τις δυνατότητες των αμερικανικών αρχών να την εντοπίσουν. Ακαδημαϊκοί από το Johns Hopkins University και το Stanford University έγραψαν τη Δευτέρα στο JAMA (Journal of the American Medical Association) πως τα λάθη αυτή συνέβαλαν στο να «ριζώσει» ο ιός ανά τη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υπεραμύνθηκε της αντίδρασης της κυβέρνησης σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο και είπε πως «ένα εκατομμύριο τεστ βρίσκονται επί του πεδίου». Επίσης πρόσθεσε πως θα ακολουθήσουν περισσότερα, καθώς η κυβέρνηση συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες.

Πάνω από 8.500 τεστ είχαν γίνει ως τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!