Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο εργοστάσιο της Parmathen στη Ροδόπη
[Η Ναυτεμπορική]: Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο εργοστάσιο της Parmathen στη Ροδόπη

[Η Ναυτεμπορική]: Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο εργοστάσιο της Parmathen στη Ροδόπη

Τις εγκαταστάσεις της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες της Ροδόπης επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Κατά την παρουσία του στο εργοστάσιο της εταιρίας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επιβράβευσης από την πλευρά της Πολιτείας κάθε πρωτοποριακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας Ο πρωθυπουργός εξήρε τη λειτουργία της επιχείρησης που χαρακτήρισε «καινοτόμο, εξωστρεφή, ανταγωνιστική σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα» και υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους».

Κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της επιχείρησης καθώς και τον κ.Βασίλη Κάτσο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Στο λόγο του ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα γιατί θεωρεί πως αυτή ακριβώς είναι η κινητήριος δύναμη η οποία μπορεί να επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς διατηρήσιμης σταθερής ανάπτυξης. Τόνισε δε πως «εμείς τηρούμε από δικής μας πλευράς αυτά τα οποία είχαμε δεσμευθεί απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα και στους εργαζόμενους. Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το φόρο στα μερίσματα, διευκολύνουμε την επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα επιτρέποντας τον συμψηφισμό του clawback με παραγωγικές επενδύσεις».

Σημειώνεται ότι η Pharmathen αποτελεί κατά 99% εξαγωγική επιχείρηση, ο τζίρος της οποίας αντιπροσωπεύει μάλιστα το 1% των συνολικών εξαγωγών ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!