Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επικρίσεις στη Γερμανία για τα νέα περιοριστικά μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Επικρίσεις στη Γερμανία για τα νέα περιοριστικά μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Επικρίσεις στη Γερμανία για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Με κριτική διάθεση φαίνεται να αντιμετωπίζει ο γερμανικός τύπος τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Δεν λείπουν ωστόσο εκείνοι που επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

«Περιορίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία» είναι ο λιτός τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία επισημαίνει ότι «πολλοί Γερμανοί δεν θα μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων από τη μόνιμη κατοικία τους». Σε σχόλιό της η εφημερίδα της Φρανκφούρτης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που τώρα αποφασίζονται είναι σωστά, αλλά μετά από όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργούν την εντύπωση ότι οι πρωθυπουργοί απλώς τρέχουν πίσω από την εξέλιξη της πανδημίας. Ένα σύστημα αντίδρασης πιο απλό και προσαρμοσμένο στις κατά τόπους ανάγκες θα ήταν καλύτερο από τις συνεχείς προσπάθειες συνολικής διευθέτησης σε ευρύτερο κύκλο».

Κατανόηση με επιφυλάξεις από την Leipziger Zeitung της Λειψίας: «Εδώ και μήνες η πολιτική αναγκάζεται να σταθμίζει προτεραιότητες ανάμεσα στην καταπολέμηση της πανδημίας και τον περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας. Κάθε τόσο προσαρμόζει τη στάθμιση στη μία ή στην άλλη κατεύθυνση. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι αυτές οι αποφάσεις είναι οι πιο δύσκολες στη διάρκεια της θητείας της. Λόγω της δικής της εμπειρίας στην Ανατολική Γερμανία γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά τι σημαίνουν οι περιορισμοί στην ελεύθερη βούληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!