Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επίδομα θέρμανσης: Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμά υποβολής αιτήσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Επίδομα θέρμανσης: Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμά υποβολής αιτήσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Επίδομα θέρμανσης: Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμά υποβολής αιτήσεων

Της Ραλλούς Αλεξοπούλου

Λίγα 24ωρα απέμειναν, με τα έως τώρα δεδομένα, για την υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘΕΡΜΑΝΣΗ για το επίδομα θέρμανσης. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ανέρχονται σε περίπου 593.000. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να επικοινωνούν με την ΑΑΔΕ και στην πλατφόρμα, μέσω email, αλλά και τηλεφωνικά, προκειμένου να λύνουν τα όποια θέματα αντιμετωπίζουν ή τις όποιες απορίες έχουν. Το email είναι το mythermansi@aade.gr . Το τηλέφωνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι το 2131621000 και θα λειτουργεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο, 09:00 – 14:00.

Η βασική διαφορά του φετινού επιδόματος σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ότι δεν επιδοτείται μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά φυσικό αέριο και υγραέριο. Επίσης, όσοι κατοικούν σε συγκεκριμένες ορεινές περιοχές της χώρας έως 2.500 κατοίκους μπορούν να λάβουν επιδότηση για τη χρήση καυσόξυλων ή pellet εφόσον τηρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ειδικά για τα καυσόξυλα ή pellet, γίνονται αποδεκτά τα τιμολόγια τα οποία έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Μέχρι τη Δευτέρα, θα είναι αποδεκτή η υποβολή στοιχείων παραστατικών για αγορές φυσικού αερίου ή υγραερίου, εκτός του πετρελαίου (καταχωρούνται αυτόματα), που τιμολογήθηκαν από 1/10/2020 έως 31/12/2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!