Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ επιδιώκει την παράδοση των δόσεων της AstraZeneca με δικαστική εντολή
[Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ επιδιώκει την παράδοση των δόσεων της AstraZeneca με δικαστική εντολή

[Η Ναυτεμπορική]: Η ΕΕ επιδιώκει την παράδοση των δόσεων της AstraZeneca με δικαστική εντολή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει από τους δικαστές να διατάξουν την AstraZeneca να προμηθεύσει εκατομμύρια ακόμη δόσεις του εμβολίου της στα 27 κράτη- μέλη στον τελευταίο γύρο μιας δύσκολης νομικής διαμάχης μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και της ΕΕ, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Ένα βελγικό δικαστήριο θα σταθμίσει τους ισχυρισμούς της ΕΕ ότι υπάρχει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αξίζει να δοθεί η εντολή στην φαρμακοβιομηχανία να παραδώσει τις δόσεις.

Το ίδιο δικαστήριο θα εξετάσει αργότερα φέτος εάν η AstraZeneca παραβίασε τους όρους της σύμβασής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης για δόσεις του εμβολίου ώστε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός στα κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από το δικαστήριο να απαιτήσει από την εταιρεία να χορηγήσει επαρκή αριθμό δόσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του εκτελεστικού σκέλους της ΕΕ, Στεφάν Ντε Κεερσμάεκερ.

Το συμβόλαιο της AstraZeneca με την ΕΕ τέθηκε αποτέλεσε επίκεντρο της αντιπαράθεσης μετά την παράδοση μόλις 30 εκατ. δόσεων το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με έναν αρχικό στόχο 120 εκατ.

Η εταιρεία δικαιολόγηση το έλλειμμα στις παραδόσεις στις δυσκολίες παραγωγής που αντιμετώπισε στις ευρωπαϊκές μονάδες.

Η ΕΕ από την άλλη επέμεινε ότι η εταιρεία έπρεπε να βασιστεί στις εγκαταστάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία της AstraZeneca με το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία, ωστόσο, είχε συμφωνηθεί αρκετά νωρίτερα.

Η Ευρώπη είχε μια αδύναμη εμβολιαστική αρχή, η οποία τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την αβεβαιότητα σχετικά με την προμήθεια εμβολίων, κάτι που την καθυστέρησε στο άνοιγμα των οικονομιών της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!