Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το επιχειρηματικό ρίσκο μειώνεται με τα σωστά εργαλεία
[Η Ναυτεμπορική]: Το επιχειρηματικό ρίσκο μειώνεται με τα σωστά εργαλεία

[Η Ναυτεμπορική]: Το επιχειρηματικό ρίσκο μειώνεται με τα σωστά εργαλεία

Aπό τα πλέον σημαντικά βήματα για μία επιχείρηση είναι η ορθή και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Αυτό συνεπάγεται ότι η επιχείρηση πρέπει να χαράξει τη στρατηγική της και με βάση αυτή να θέσει συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους.

Βασική προϋπόθεση και παράγοντας καθοριστικής σημασίας είναι η ροή χρήσιμων πληροφοριών προς τα στελέχη που θα πάρουν αποφάσεις και θα σχεδιάσουν τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις. Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν βάση για τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων και για τον ορθό έλεγχο της εικόνας της εταιρείας.

Τα σωστά πληροφοριακά συστήματα (ERP) που μεταφέρουν αυτές τις πληροφορίες μέσα σε μία επιχείρηση, μειώνουν κατά πολύ το επιχειρηματικό ρίσκο και παρέχουν αξιόπιστες λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης.

Οι decision-makers, που συνήθως, ανήκουν στα μεσαία και υψηλά στελέχη μίας επιχείρησης, αναζητούν, στις μέρες μας, όλο και πιο εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής. Τα ERP συστήματα μπορούν να δώσουν έγκαιρα και αξιόπιστα όλα τα οικονομικά δεδομένα που θα τους βοηθήσουν να λάβουν σωστές αποφάσεις και να θέσουν τις παραμέτρους/κανόνες της απεικόνισης των οικονομικών δεικτών της εταιρείας τους.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τρία από τα πιο ωφέλιμα εργαλεία για την αμεσότερη οργάνωση και συλλογή οικονομικών δεδομένων με απώτερο σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησής σας.

Ένα σημαντικό εργαλείο των στελεχών μία επιχείρησης είναι η σχεδίαση και η διαχείριση του προϋπολογισμού (budgeting) της συνολικής εταιρείας και του κάθε τμήματος ξεχωριστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!