Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Επένδυση με γεύση αλόης από τη Χίο
[Η Ναυτεμπορική]: Επένδυση με γεύση αλόης από τη Χίο

[Η Ναυτεμπορική]: Επένδυση με γεύση αλόης από τη Χίο

Της Δανάης Αλεξάκη
dalexaki@naftemporiki.gr

Από το 2012 η εταιρεία Natuevo «καλλιεργεί» καινοτομία στο Βασιλεώνοικο της Χίου, καθώς αποτελεί τον μοναδικό παραγωγό «φρέσκου» βιολογικού χυμού aloe vera. Η διαφοροποίηση του χυμού αλόης με λεμόνι και μαστίχα Χίου έγκειται στο γεγονός ότι δεν περιέχει συντηρητικά και διαδικασίες υψηλής θερμικής επεξεργασίας. Επί της ουσίας αποτελεί το μοναδικό «φρέσκο» προϊόν της κατηγορίας με περιορισμένη διατηρησιμότητα 60 ημερών, ενώ οι περισσότερες παραγωγικές διαδικασίες είναι χειροποίητες. Με βασικό «συντηρητικό» το λεμόνι και το μαστιχέλαιο -από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών- που δίνει τη γεύση και το άρωμα, η Natuevo μέσα από έναν μονάχα κωδικό προσδοκά να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών, υιοθετώντας αειφόρες και βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στη «Ν», ο δημιουργός της Natuevo, Μιχάλης Φετοκάκης, «τα οφέλη της αλόης είναι πολλά. Στον χυμό αλόης κυρίαρχα είναι τα πεπτικά ένζυμα που περιέχει, τα οποία αναπλάθουν τα κύτταρα του στομάχου και του εντέρου, ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συντελώντας σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος».

Από την ιδέα στην πράξη
Το εγχείρημα της Natuevo από την πρώτη φύτευση χρειάστηκε περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί, με το τελικό λανάρισμα στην αγορά να γίνεται το 2016. Ο χυμός της Natuevo, που φέρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ISO, bio), βρίσκεται σε επιλεγμένα εγχώρια ράφια σε περίπου 50 σημεία και όπως επισημαίνει ο κ. Φετοκάκης «έχουμε αναπτύξει σταθερές και ποιοτικές συνεργασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!