Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι «επεκτατικές» τάσεις της Wizz Air τονώνουν την Airbus
[Η Ναυτεμπορική]: Οι «επεκτατικές» τάσεις της Wizz Air τονώνουν την Airbus

[Η Ναυτεμπορική]: Οι «επεκτατικές» τάσεις της Wizz Air τονώνουν την Airbus

Η Airbus ενδέχεται να τονωθεί από το φιλόδοξο σχέδιο της Ουγγρικής low cost αεροπορικής εταιρείας Wizz Air να βγει δυναμικά και με ηγετική θέση από την πανδημία.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Βουδαπέστη εξετάζει την αγορά τουλάχιστον 100 στενών αεροσκαφών Airbus, σύμφωνα με άτομα που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Μια τέτοια συμφωνία θα συνιστούσε μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες αεροσκαφών και θα βοηθούσε τον ευρωπαϊκό κατασκευαστή να μειώσει το χάσμα πωλήσεων που τον χωρίζει από την αμερικανική ανταγωνίστρια Boeing.

Οι συνομιλίες έρχονται καθώς η Wizz επεκτείνεται πέρα ​​από την ανατολική Ευρώπη, ενώ η Airbus προσπαθεί να πείσει τους προμηθευτές ότι υπάρχει επαρκής ζήτηση για να υποστηρίξει την ταχεία αύξηση της παραγωγής της οικογένειας αεροσκαφών A320neo πέρα ​​από τα επίπεδα του 2019.

Οι συζητήσεις με τη Wizz προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις ότι η Airbus εξελίσσει τη στρατηγική της για διατήρηση των παραδόσεων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το επίκεντρο έχει στραφεί τώρα στις πωλήσεις, με την Airbus να λαμβάνει μια παραγγελία από τον πελάτη της Boeing Jet2 τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την ισχυρότερη απόδοση παραγγελιών από την αρχή της κρίσης.

Η Wizz από την άλλη βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης, με το Bloomberg να αναφέρει την Πέμπτη ότι η αεροπορική εταιρεία ήταν πίσω από την πρόταση εξαγοράς της βρετανικής EasyJet.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!