Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Επαναπροσδιορισμός της ανθρώπινης ύπαρξης μέσω της Μνήμης και της Συνύπαρξης
[Η Ναυτεμπορική]: Επαναπροσδιορισμός της ανθρώπινης ύπαρξης μέσω της Μνήμης και της Συνύπαρξης

[Η Ναυτεμπορική]: Επαναπροσδιορισμός της ανθρώπινης ύπαρξης μέσω της Μνήμης και της Συνύπαρξης

Ένας από τους πιο σημαντικούς χορογράφους στον κόσμο, ο Άκραμ Καν έρχεται στη σκηνή του Ηρωδείου, για πρώτη φορά, σήμερα, στις 9 το βράδυ, για να παρουσιάσει την τελευταία του παραγωγή, «Outwitting the Devil» (Ξορκίζοντας το Κακό).

Ο Βρετανός χορογράφος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, καλεί στη σκηνή έξι χορευτές διαφορετικής ηλικίας, μνήμης και ιστορίας, οι οποίοι γίνονται ηθοποιοί μιας ουσιαστικής συλλογικής ιεροτελεστίας. Ο χορός και το τραγούδι δίνουν ένα παγκόσμιο μήνυμα συναγερμού για την ανθρώπινη κατάσταση και την εξάντληση των πόρων της γης, επισημαίνοντας την ανάγκη να μοιραστούμε, προκειμένου να αμυνθούμε σε μια επερχόμενη καταστροφή.

Εξερευνώντας παλιούς και νέους μύθους στο πλαίσιο των καιρών μας

Ανακατεύοντας το κλασικό και το σύγχρονο, ο Άκραμ Καν εξερευνά τα παλαιότερα τελετουργικά του κόσμου εν μέσω του συνεχώς μεταβαλλόμενου πλανήτη μας. Συγκεντρώνει ένα υπέροχο σύνολο έξι διεθνών καλλιτεχνών με μεγάλες διαφορές στην πρακτική τους, που μοιράζονται επί σκηνής την ιστορία τους και τις περίπλοκες συναισθηματικές εμπειρίες, με αμετάβλητο το πάθος τους να εξερευνήσουν παλαιούς και νέους μύθους στο πλαίσιο των καιρών μας.

Ο Άκραμ Καν στήνει έναν καθρέφτη καταπρόσωπο στην ανθρωπότητα και μιλά με την αίσθηση του οικουμενικά επείγοντος για την καταστροφή, την ενοχή, την αποδόμηση των αξιών και του οικοσυστήματος. Θέματα που πρωταγωνιστούν στο παρόν κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό τοπίο, παρουσιάζονται σε μια εντυπωσιακή παράσταση – προτροπή στον επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και της αιωνιότητας μέσω της Μνήμης και της Συνύπαρξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!