Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Συλλήψεις και τραυματισμοί στον σημερινό γύρο έντασης
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Συλλήψεις και τραυματισμοί στον σημερινό γύρο έντασης

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Συλλήψεις και τραυματισμοί στον σημερινό γύρο έντασης

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία νωρίτερα, κοντά στο σημείο όπου έγιναν τα πρωινά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, που είχαν ως αποτέλεσμα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση .

Πρόκειται για τρεις ανήλικους, οι οποίοι φαίνεται να κινούνταν προς το σχολείο για να συνδράμουν τα άτομα που βρίσκονται εντός του συγκροτήματος. Πάνω τους βρέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα και γι’ αυτόν τον λόγο συνελήφθησαν, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τραυματίστηκαν ελαφρά μετά τα σημερινά επεισόδια και δύο απ’ αυτούς τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Βγαίνοντας από τον χώρο του σχολείου, οι μαθητές δεν θέλησαν να μιλήσουν για τα άτομα που τους επιτέθηκαν, ενώ μαθήτρια πρόσφυγας από τη Συρία ζήτησε να έλθουν να την παραλάβουν, καθώς η ένταση της ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες. Οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στις τάξεις, όταν ομάδα ατόμων με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από τον αύλειο χώρο του σχολείου προς τη μεριά συγκεντρωμένων φοιτητών και εκπροσώπων εκπαιδευτικών ενώσεων.

Οι μαθητές σταδιακά και ανά τάξη αποχωρούν από το σχολείο, ενώ μαθήματα έγιναν χωρίς να επιτρέπεται στους μαθητές η έξοδος στην αυλή, στα διαλείμματα.

Πλέον και οι φοιτητές έχουν αποχωρήσει από το σημείο, όπου η αστυνομία τους είχε απωθήσει για περίπου 1,5 ώρα, προκειμένου να τους κρατήσει σε απόσταση από την περίμετρο του σχολείου, καθώς τα άτομα που τους επιτέθηκαν νωρίτερα προσπαθούσαν και πάλι να εισέλθουν στον αύλειο χώρο για να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο νέας επίθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!