Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έως 12/10 η προθεσμία συμμετοχής στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Έως 12/10 η προθεσμία συμμετοχής στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Έως 12/10 η προθεσμία συμμετοχής στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19

Έως τις 12 Οκτωβρίου 2020 δίνει προθεσμία η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στον 2ο κύκλο Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν με εγγυημένα -στο 80%- δάνεια κεφαλαίου κίνησης οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Ο προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 ενισχύθηκε με πόρους προερχόμενους από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ) με επιπλέον 780 εκατ. ευρώ, οπότε τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια των δύο κύκλων του Ταμείου Εγγυοδοσίας ανέρχονται πλέον σε 1,78 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, η προμήθεια της εγγύησης που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις επιχορηγείται πλήρως και στον Β’ κύκλο λειτουργίας του Ταμείου, τηρουμένων των περιορισμών των κρατικών ενισχύσεων. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς κρατικών ενισχύσεων στο οποίο εμπίπτει ο Α’ και ο Β’ Κύκλος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 είναι το «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου Covid-19», όπως εκάστοτε ισχύει.

* Με τη μόχλευση μέσω του τραπεζικού συστήματος, τα δάνεια που τελικά θα χορηγηθούν προς τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, από τον 2ο κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας, αναμένεται να προσεγγίσουν τα 2,5 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!