Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Εορτασμός Κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη
[Η Ναυτεμπορική]: Εορτασμός Κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη

[Η Ναυτεμπορική]: Εορτασμός Κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έβαλε τα γιορτινά της για να τιμήσει τον ξεσηκωμό στη Ρούμελη, από το βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας, στις 27 Μαρτίου 1821, εκεί όπου ο Σαλώνων Ησαΐας ευλόγησε τα όπλα των αγωνιστών και τους εμψυχώνει να πολεμήσουν για τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

Νωρίτερα, παραμονή της Εθνικής Επετείου, η Π.Ε. Βοιωτίας ντύθηκε στα γαλανόλευκα, τιμώντας την πανεθνική προβολή των 200 ετών από την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821 ενώ μέσα από την ανάδειξη του Θηβαίου μεταεπαναστατικού ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη έστειλε το δικό της, ξεχωριστό συμβολισμό γι` αυτή την ιστορική επέτειο.

Αντλώντας έμπνευση από τον διάσημο πίνακά του, «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα», που τράβηξε τα βλέμματα όλου του κόσμου κατά τα πρόσφατα στα εγκαίνια της νέας Εθνικής Πινακοθήκης της Ελλάδας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά «έβαλε την υπογραφή της» σε ένα σύγχρονο έργο με τίτλο «Η Βοιωτία ευγνωμονούσα», που θα κοσμεί όλο το χρόνο τα Διοικητήρια της Λιβαδειάς και της Θήβας.

«Η Βοιωτία ευγνωμονούσα», άλλωστε, είναι ο τίτλος που επέλεξε η κα Παπαθωμά να δώσει στο σύνολο των φετινών δράσεων της Π.Ε. Βοιωτίας, οι οποίες θα εξελιχθούν καθ` όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους 2021. Ανάμεσά τους, η διαμόρφωση της εισόδου του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά, σε αίθουσα αφιερωμένη στους Ρουμελιώτες ήρωες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!