Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΟΔΥ και Ομάδα Αιγαίου σε μικρά ακριτικά νησιά για ελέγχους Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΟΔΥ και Ομάδα Αιγαίου σε μικρά ακριτικά νησιά για ελέγχους Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΟΔΥ και Ομάδα Αιγαίου σε μικρά ακριτικά νησιά για ελέγχους Covid-19

Tον 26ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους ολοκλήρωσαν με επιτυχία o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η Ομάδα Αιγαίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε 13 μικρά και ακριτικά νησιά, διανύοντας περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η κοινή αποστολή, που την αποτελούσαν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, εθελοντές ιατροί και μέλη της Ομάδας Αιγαίου, επισκέφθηκε τα νησιά Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκιοί, Αγαθονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Αμοργός, Ίος, Σίκινος και Κουφονήσι.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τη μόλυνση από τη λοίμωξη Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και μικροβιολογικές εξετάσεις από την Ομάδα Αιγαίου.

Με σκοπό την ασφάλεια των κατοίκων σε νησιά που η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, τονίστηκε η αξία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19 και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, ώστε να διατηρηθεί στις περιοχές αυτές το θετικό υγειονομικό αποτύπωμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!