Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εντοπίστηκε εξωγήινο πλουτώνιο στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού
[Η Ναυτεμπορική]: Εντοπίστηκε εξωγήινο πλουτώνιο στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού

[Η Ναυτεμπορική]: Εντοπίστηκε εξωγήινο πλουτώνιο στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού

Μια έκρηξη σουπερνόβα είτε παρήγαγε το πλουτώνιο 244 είτε το ωστικό της κύμα το βρήκε στον δρόμο του και το έστειλε στην Γη

Πρόσφατα εντοπίστηκε σε βάθος περίπου δύο χλμ. κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού ένα επικίνδυνο ισότοπο του πλουτώνιου. Ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας και του Αυστραλιανού Οργανισμού Πυρηνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Science» υποστηρίζουν ότι το πλουτώνιο 244 που εντοπίστηκε στον ωκεανό είναι προϊόν βίαιων κοσμικών γεγονότων και ταξίδεψε στον πλανήτη μας μαζί με άλλο ένα σπάνιο ισότοπο που βρέθηκε στην ίδια περιοχή, τον σίδηρο 60.

Το πλουτώνιο 244 έχει ημιζωή περίπου 80 εκατ. έτη, δηλαδή σε αυτό το διάστημα η ισχύς των ιδιοτήτων του πέφτει στο μισό. Ο σίδηρος 60 έχει ημιζωή περίπου 2,5 εκατ. έτη και στην συνέχεια μετατρέπεται σε νικέλιο. «Η ιστορία τους δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Το πλουτώνιο 244 πιθανώς να παράχθηκε σε εκρήξεις σουπερνόβα ή σε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό φαινόμενο όπως η έκρηξη ενός άστρου νετρονίων. Τα ευρήματα μας οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση και είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αποδείξεις για την παραγωγή του πλουτώνιου 244 σε εκρήξεις σουπερνόβα» αναφέρει ο Άντον Γουάλνερ, επικεφαλής της μελέτης.

Οι ερευνητές προτείνουν ένα ακόμη σενάριο για την ύπαρξη του πλουτώνιου 244.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!