Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ίχνη ανθρώπων στην Αμερική
[Η Ναυτεμπορική]: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ίχνη ανθρώπων στην Αμερική

[Η Ναυτεμπορική]: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ίχνη ανθρώπων στην Αμερική

Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα από τα αποτυπώματα που εντόπισαν και είναι πιθανό να ανήκουν σε κάποιους από τους πρώτους κατοίκους της Αμερικής πριν από 21-23 χιλιάδες έτη.

Ένα από τα ανθρωπολογικά μυστήρια που προσπαθούν επί μακρόν να λύσουν οι επιστήμονες είναι το πότε πάτησαν για πρώτη φορά άνθρωποι το πόδι τους στην αμερικανική ήπειρο. Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι οι πρώτοι άνθρωποι πήγαν στην αμερικανική ήπειρο όταν κάποια στιγμή ο Βερίγγειος Πορθμός πάγωσε δημιουργώντας μια γέφυρα που ένωσε τη χερσόνησο Τσούκτσι της σημερινής Ρωσίας με τη χερσόνησο Σιούαρντ στην Αλάσκα.

Όμως το πότε συνέβη αυτό το γεγονός αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο έρευνας. Για πολλά χρόνια τα ευρήματα παρουσίας ανθρώπων στην Αμερική έδειχναν ότι οι πρώτοι κάτοικοι της ηπείρου έφτασαν εκεί πριν από περίπου έξι χιλιάδες έτη. Τα τελευταία χρόνια όμως εντοπίζονται συνεχώς νέα ευρήματα που πάνε ολοένα και πιο πίσω την εμφάνιση του ανθρώπου στην Αμερική. Εντοπίστηκαν ευρήματα που έδειχναν παρουσία ανθρώπων στην Αμερική πριν από 16 χιλιάδες έτη.

Ομάδα ερευνητών της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ανακάλυψαν αποτυπώματα ανθρώπινων ποδιών πάνω σε μαλακή λάσπη στις όχθες μιας λίμνης στο Νέο Μεξικό. Η μελέτη των αποτυπωμάτων και η χρονολόγηση τους δείχνει ότι ανήκαν σε παιδιά και εφήβους ηλικίας που βρίσκονταν στην περιοχή πριν από 21-23 χιλιάδες έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!