Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έντονος προβληματισμός στην εστίαση για τα μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Έντονος προβληματισμός στην εστίαση για τα μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Έντονος προβληματισμός στην εστίαση για τα μέτρα

Των Φάνη Ζώη και Σοφίας Εμμανουήλ

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες της εστίασης και ειδικά όσοι διαθέτουν αποκλειστικά κλειστούς χώρους, ζητούν τη στήριξη της πολιτείας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο εγχείρημα της επανεκκίνησης από 16 Ιουλίου, υπό περιορισμούς και μόνο για εμβολιασμένους επισκέπτες.

Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν τα περιορισμένα δημοσιονομικά περιθώρια, όπως και τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα.

Θεωρούν δε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης covid-free ουσιαστικά τους απάλλαξε από το δίλημμα να υιοθετήσουν τον χαρακτήρα αμιγούς ή μικτής επιχείρησης. Στα θετικά της απόφασης είναι και η διεύρυνση της χωρητικότητας, ήτοι 85%. Ωστόσο, στο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς σε κλειστούς χώρους και ειδικά για μικρές επιχειρήσεις και κυρίως μπαρ, που απαγορεύεται να σερβίρουν όρθιους και θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας χωρίς να επιτρέπουν τον χορό, η επανεκκίνηση δεν εμπνέει αισιοδοξία χωρίς τη στήριξη της πολιτείας.

Χαριστική βολή

Η Μαρία Μποτονάκη, ιδιοκτήτρια μπαρ η ίδια και εκπρόσωπος του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, σημειώνει ότι η απόφαση για αμιγείς κλειστούς χώρους έρχεται σε συνέχεια της ισχυρής τάσης της αγοράς να υιοθετήσει μικτούς χώρους και εκφράζει προβληματισμό που το κυβερνητικό επιτελείο τάσσεται απέναντι στον κλάδο. «Είναι το κερασάκι που θα μας κλείσει», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας για τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, την ώρα που σταματούν σημαντικά μέτρα στήριξης του κλάδου, όπως π.χ. η επιδότηση ενοικίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!