Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εντείνεται το συγκρουσιακό «κλίμα» στην Ελλάκτωρ
[Η Ναυτεμπορική]: Εντείνεται το συγκρουσιακό «κλίμα» στην Ελλάκτωρ

[Η Ναυτεμπορική]: Εντείνεται το συγκρουσιακό «κλίμα» στην Ελλάκτωρ

Της Τέτης Ηγουμενίδη
(email protected)

Τον αδιέξοδο διάλογο μέσω ανακοινώσεων συνεχίζουν οι βασικοί μέτοχοι της Ελλάκτωρ, σε μια περίοδο κρίσιμη για τις υποδομές, εν μέσω μιας τεράστιας αύξησης του κόστους των κατασκευών που έχει «κτυπήσει» όλα τα σε εξέλιξη έργα, όπως και τους προϋπολογισμούς όσων έρχονται.

Η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου, εκλεγμένη από τη γενική συνέλευση των μετόχων έπειτα από πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh, με μια εφ’ όλης της ύλης ανακοίνωσή της χθες επιχείρησε να απαντήσει συνολικά στα όσα ισχυρίζεται η πλευρά των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη (που μέσω των εταιρειών Greenhill και Kiloman ελέγχουν περίπου το 30% της Ελλάκτωρ, περίπου όσο και η ολλανδική εταιρεία άμεσα).

Βασική επωδός των εφοπλιστών είναι ότι ο όμιλος εμφανίζει μεγάλες ζημιές, δεν διεκδικεί τα έργα όπως οφείλει, με αποτέλεσμα να μένει εκτός από τα σημαντικότερα που προκηρύχθηκαν, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στους ανταγωνιστές.

Συχνά καταφέρονται και εναντίον της διοίκησης, ενώ κατηγορούν τους Ολλανδούς για συμμαχία με πρώην βασικό μέτοχο της Ελλάκτωρ (και επικεφαλής της για μεγάλο χρονικό διάστημα), για συμφωνία στο παρασκήνιο, προκειμένου αυτός να αποκτήσει μια εκ των θυγατρικών του ομίλου. Υπαινίσσονται δε ότι οι Ολλανδοί σκοπεύουν να διαλύσουν την Ελλάκτωρ: «Οι πρακτικές διάλυσης εταιρειών που έχουν ακολουθηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» ανέφεραν σε μια τελευταία ανακοίνωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!