Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων για την τήρηση των μέτρων Covid
[Η Ναυτεμπορική]: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων για την τήρηση των μέτρων Covid

[Η Ναυτεμπορική]: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων για την τήρηση των μέτρων Covid

Εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες προανήγγειλε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), Άγγελος Μπίνης, κατά την ενημέρωση για τα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες.

Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα ελέγχων ήδη αναθεωρείται βάσει των νέων μέτρων και προσαρμοσμένο ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης, αξιοποιώντας τις καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 1520 και από άλλες πηγές, όπως είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη όλης της επικράτειας με έμφαση την Αττική» τόνισε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, επισημαίνοντας ότι βελτιώνονται συνεχώς οι διαδικασίες συντονισμού και συνεργασίας όλων των φορέων ελέγχου (ΕΛ.ΑΣ., Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, κ.λπ.) ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις και η κόπωση των ελεγχόμενων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων εντατικοποιείται η δράση των μεικτών κλιμακίων ελέγχων και δημιουργούνται ομάδες άμεσης αντίδρασης για την αξιοποίηση καταγγελιών. Δίνεται έμφαση στους χώρους παροχής εργασίας για τη διασφάλιση της αυστηρής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας με το αναγκαίο προσωπικό, της υποχρεωτικής τηλεργασίας, της προστασίας των εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, την τήρηση των αποστάσεως στους χώρους εργασίας και τη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίνη, οι έλεγχοι επικεντρώνονται στη νομιμότητα των μετακινήσεων, στην τήρηση των μέτρων σε δημόσιους φορείς, στα γηροκομεία και τις λοιπές προνοιακές δομές, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εξακολουθούν να λειτουργούν με ειδικούς όρους και σε χώρους συγχρωτισμού, όπως είναι οι λαϊκές αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!