Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένταση σε Αιγαίο και Έβρο επιδιώκει ο Ερντογάν
[Η Ναυτεμπορική]: Ένταση σε Αιγαίο και Έβρο επιδιώκει ο Ερντογάν

[Η Ναυτεμπορική]: Ένταση σε Αιγαίο και Έβρο επιδιώκει ο Ερντογάν

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Λίγες ώρες μετά το μήνυμα της Αθήνας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον Πρωθυπουργό , τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας και τις παρεμβάσεις από ΗΠΑ και Ε.Ε., η Τουρκία φαίνεται πως ετοιμάζει δεύτερη απόπειρα παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο, χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τις απειλές για σεισμικές έρευνες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως τον περασμένο Μάρτιο, η Τουρκία μετακίνησε χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα του Έβρου πριν από το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας υπολογίζοντας ότι θα «πιάσει στον ύπνο» το ελληνικό σύστημα, φαίνεται πως πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μετακινεί νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες που αρχίζουν και συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα του Έβρου από την πλευρά της Τουρκίας, οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που προπαγανδίζουν οι Τούρκοι και μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Κυβερνητικές πηγές αναμένουν ταυτόχρονη άσκηση πίεσης από την πλευρά της Τουρκίας και στο Αιγαίο και στον Έβρο, χωρίς να αποκλείουν ότι ο Ερντογάν επιδιώκει «θερμό επεισόδιο» ώστε να δημιουργήσει «τετελεσμένα» και να σύρει την Ελλάδα σε διμερείς διαπραγματεύσεις. Ο πρωθυπουργός, όπως μετέφερε και χθες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαμηνύει ότι έχει τη στήριξη της Ευρώπης και θα πάει το θέμα των νέων τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!