Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ενστάσεις ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρισμού για τις εκπτώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ενστάσεις ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρισμού για τις εκπτώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ενστάσεις ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρισμού για τις εκπτώσεις

Ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΔΕΗ και να απορροφήσουν μέρος των ανατιμήσεων στις λιανικές τιμές του ρεύματος που προκύπτουν από την ενεργοποίηση των ρητρών αναπροσαρμογής σε περιβάλλον χονδρεμπορικών τιμών-ρεκόρ απηύθυνε ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, κατά την τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα χθες στο ΥΠΕΝ.

Οι εταιρείες από την πλευρά τους κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους αναφορικά με τους σχεδιασμούς τους για τα τιμολόγια και ζήτησαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές παραμέτρους του μηχανισμού (το πώς και πότε θα εισπράξουν τα χρήματα της κρατικής επιδότησης), τονίζοντας ότι είναι σημαντικό για τη ρευστότητά τους αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατό, ενώ και από την πλευρά του υπουργείου επιβεβαιώθηκε η βούληση για ταχεία εφαρμογή του μέτρου για να φανεί η πίστωση (από την κρατική επιδότηση) στους λογαριασμούς των καταναλωτών χαμηλής τάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη μίλησαν κυρίως οι μη καθετοποιημένοι προμηθευτές, που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επικοινωνιακή διαχείριση και κυρίως την «ταύτιση» της κυβέρνησης με τη ΔΕΗ και την εκπτωτική της πολιτική.

Χαρακτήρισαν λάθος το «μπαράζ δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη υπέρ της ΔΕΗ», στη λογική ότι δημιουργεί πρόβλημα στον ανταγωνισμό. Εξέφρασαν επίσης προβληματισμό για τις παραμέτρους που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την κοστολόγηση των εκπτώσεων της ΔΕΗ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρεται να τόνισε ότι η εξέλιξη των χονδρεμπορικών τιμών (που οφείλεται σε διεθνείς εξωγενείς παράγοντες) δημιουργεί συνθήκες ισχυρής πίεσης στην αγορά και ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους καταναλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!