Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ενιαίος» ΕΝΦΙΑ για όλους τους ιδιοκτήτες
[Η Ναυτεμπορική]: «Ενιαίος» ΕΝΦΙΑ για όλους τους ιδιοκτήτες

[Η Ναυτεμπορική]: «Ενιαίος» ΕΝΦΙΑ για όλους τους ιδιοκτήτες

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
gpal@naftemporiki.gr

Ριζική αναμόρφωση στη νομοθεσία για τον ΕΝΦΙΑ δρομολογεί για το 2022 η κυβέρνηση. Βασικά στοιχεία των αλλαγών που θα επέλθουν θα είναι η ενσωμάτωση του συμπληρωματικού στον κύριο φόρο, η αναδιαμόρφωση της βασικής κλίμακας υπολογισμού του φόρου ώστε να γίνει πιο προοδευτική και δικαιότερη αλλά και να συμπεριλάβει υψηλότερες επιβαρύνσεις για τα πολύ μεγάλης αξίας ακίνητα, άνω των 250.000 ευρώ, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται επιπλέον με τον συμπληρωματικό φόρο.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι πραγματικά «ενιαίος» για όλους τους ιδιοκτήτες και θα επιβάλλεται ξεχωριστά σε κάθε ακίνητο, όπως ήδη γίνεται τώρα με τον κύριο φόρο.
Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισαν χθες αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, ο οποίος επιβάλλεται σήμερα σε κάθε ιδιοκτήτη που κατέχει κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών εδαφικές εκτάσεις συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ, με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,15% έως 1,15%, δεν θα καταργηθεί αλλά θα ενσωματωθεί στον κύριο φόρο, με συνέπεια ο τρόπος υπολογισμού του να εξομοιωθεί με τον τρόπο υπολογισμού του κύριου φόρου. Δηλαδή, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ΕΝΦΙΑ που θα ισχύσει από το 2022 ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ θα επιβαρύνονται με πολύ πιο υψηλό συντελεστή φόρου προκειμένου να διατηρηθεί η λογική της επιπλέον επιβάρυνσης των μεγάλων περιουσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!