Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ενεργειακή κρίση: Όλα θα κριθούν στον καιρό
[Η Ναυτεμπορική]: Ενεργειακή κρίση: Όλα θα κριθούν στον καιρό

[Η Ναυτεμπορική]: Ενεργειακή κρίση: Όλα θα κριθούν στον καιρό

Νέες ανησυχίες, για την εκτίναξη του κόστους του ρεύματος, εγείρει η πρόγνωση του καιρού για την επόμενη εβδομάδα σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης.

Η πρόγνωση, σύμφωνα με μοντέλο του Bloomberg, για τη βορειοδυτική Ευρώπη «βλέπει» να πέφτουν οι θερμοκρασίες κάτω από το κανονικό επίπεδο την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια ξανά από τις 8 Νοεμβρίου. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα η παραγωγή αιολικής ενέργειας, συμπιέζοντας τις προμήθειες την ώρα που είναι πιθανό να αυξηθεί η ζήτηση για θέρμανση.

Ένα σύστημα χαμηλής πίεσης στα νοτιοανατολικά αναμένεται να φέρει χαμηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα της ηπειρωτικής Ευρώπης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ανέφερε η Maxar Technologies.

Το μέγεθος της ενεργειακής κρίσης εξαρτάται από τον καιρό αυτό το χειμώνα. Και αυτό γιατί οι πολύ κρύες συνθήκες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση τις αγορές, με τιμές ρεκόρ και έκρηξη καταναλωτικής ζήτησης που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στα άκρα εταιρείες. Αν όμως επικρατήσουν ήπιες συνθήκες, μπορεί να δούμε μεγάλο ξεπούλημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!