Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ενέργεια και οικονομία μηδενικών ρύπων ενισχύουν τη σύνδεση Ελλάδας και Γερμανίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ενέργεια και οικονομία μηδενικών ρύπων ενισχύουν τη σύνδεση Ελλάδας και Γερμανίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ενέργεια και οικονομία μηδενικών ρύπων ενισχύουν τη σύνδεση Ελλάδας και Γερμανίας

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός

Την πρόθεση του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να συνδράμει, ώστε οι συνέργειες που αναπτύσσει η Ελλάδα με τη Γερμανία να ενταθούν τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου, Λουτς Λινενκάμπερ, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή μετά το πέρας της διαδικτυακής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του φορέα.

Ειδικότερα, ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα «στην ενεργή σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης Ελλάδας και του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία αναπτύσσεται καθημερινά, είναι βιώσιμη και δημιουργεί νέους δρόμους προς το μέλλον. Θα θέλαμε να επεκτείνουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη σύνδεση», ανέφερε και εστίασε ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας για τη μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών ρύπων.

Σημείωσε ότι στον τομέα των ΑΠΕ υπάρχουν πλήθος συνεργειών έτοιμων να προχωρήσουν στην υλοποίηση, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις δυνατότητες του τουρισμού, στην περαιτέρω συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και στον τομέα έρευνας και καινοτομίας.

Στρατηγκός επενδυτικός εταίρος

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, στον χαιρετισμό του σχολίασε τις σχέσεις των δύο χώρων, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα, η Γερμανία λογίζεται παραδοσιακά στρατηγικός επενδυτικός εταίρος, δεδομένου ότι από το 2001 μέχρι και το 2019, οι καθαρές άμεσες επενδύσεις από τη Γερμανία διαμορφώθηκαν στα 8,2 δισ. ευρώ, κατατάσσοντας τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα σε όρους συνολικών κεφαλαίων, με μερίδιο 20,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!