Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη: Η διαχείριση δύο μεγάλων κρίσεων, τα επιτεύγματα, τα λάθη, τα επόμενα βήματα
[Η Ναυτεμπορική]: Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη: Η διαχείριση δύο μεγάλων κρίσεων, τα επιτεύγματα, τα λάθη, τα επόμενα βήματα

[Η Ναυτεμπορική]: Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη: Η διαχείριση δύο μεγάλων κρίσεων, τα επιτεύγματα, τα λάθη, τα επόμενα βήματα

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

«Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην μείωση φόρων, στην ψηφιοποίηση του κράτους και την πρόσβαση των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες χωρίς ουρές, αλλά και στην αντιμετώπιση δύο μεγάλων κρίσεων.

«Ένας χρόνος όλα ανάποδα» αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι σε αυτόν τον έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαψεύσει όλες τις προσδοκίες που δημιούργησε, έχει επιστρέψει την οικονομία σε μνημονιακά μεγέθη, έχει επιτεθεί στον κόσμο της εργασίας και «στήνει» ένα αυταρχικό κράτος.

Οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, αυτά που κοιτούν περισσότερο οι αναλυτές για να βγάλουν συμπεράσματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό που δημιουργήθηκε την επομένη των εκλογών δεν έχει αλλάξει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, η Ν.Δ. είναι πολύ μπροστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και έναν χρόνο μετά τις εκλογές η φθορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφεται μεγαλύτερη από τη φθορά της κυβέρνησης.

Οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν θέλουν εκλογές, ότι βλέπουν θετικά τη διενέργεια ανασχηματισμού, ότι φοβούνται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και ότι ανησυχούν για την πορεία του κορονοϊού, την πορεία της οικονομίας, την ανεργία.

Στους 12 μήνες που παρήλθαν από την 7η Ιουλίου 2019, η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με δύο σημαντικές εθνικές, έκτακτες κρίσεις: την κρίση του Έβρου και την ασύμμετρη απειλή στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την πανδημική κρίση του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!