Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένα μοναδικό γκαλά μπαλέτου στο Ηρώδειο
[Η Ναυτεμπορική]: Ένα μοναδικό γκαλά μπαλέτου στο Ηρώδειο

[Η Ναυτεμπορική]: Ένα μοναδικό γκαλά μπαλέτου στο Ηρώδειο

Μια παράσταση μπαλέτου που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται, στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε αίθουσα κλασικού χορού και θα υποδεχθεί 12 από τους σπουδαιότερους πρώτους χορευτές και σολίστ των θεάτρων Μπολσόι της Μόσχας και Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης σε ένα πολυσυλλεκτικό θέαμα, με τη συμμετοχή χορευτών και από το θέατρο Λα σκάλα του Μιλάνου.

Οι λάτρες του κλασικού χορού γνωρίζουν καλά το συναίσθημα της αδημονίας για εκείνες τις μοναδικές στιγμές των μεγάλων μπαλετικών έργων, όπου τα βήματα της χορογραφίας και η μουσική σύνθεση πλέκονται και σκαρφαλώνουν στο υψηλότερο σημείο του συναισθήματος.

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της Τέχνης.

Το γκαλά -που θα παρουσιαστεί κάτω από την Ακρόπολη- συγκεντρώνει εμβληματικές χορογραφίες από έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπως η «Λίμνη των Κύκνων», η «Ωραία Κοιμωμένη», η «Ζιζέλ», ο «Δον Κιχώτης», η «Κάρμεν», η «Μπαγιαντέρα» κ.ά.

Πρωταγωνιστής ένας από τους σπουδαιότερους πρίνσιπαλ σολίστ των μπαλέτων Μπολσόι, ο Ντενίς Ρόντκιν, πλαισιωμένος από 11 σπουδαίους χορευτές της Ρωσίας -πρίνσιπαλ σολίστ και πρώτοι σολίστ από τα δύο μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, το Μπολσόι της Μόσχας και το Μαριίνσι της Αγίας Πετρούπολης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!