Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένα αλλιώτικο σχολείο
[Η Ναυτεμπορική]: Ένα αλλιώτικο σχολείο

[Η Ναυτεμπορική]: Ένα αλλιώτικο σχολείο

Του Στράτου Στρατηγάκη
Μαθηματικού – Ερευνητή
stratig@yahoo.com

Από τη μια μεριά οι γονείς που ανησυχούν, δικαίως, για τα παιδιά τους και θέλουν να τα προστατεύσουν όσο καλύτερα γίνεται, αλλά και να προστατευθούν και οι ίδιοι. Απαιτούν την εφαρμογή των μέτρων και, αρκετοί, τα κρίνουν ανεπαρκή. Από την άλλη οι κάθε λογής «ψεκασμένοι» αρνούνται να φορέσουν μάσκα τα παιδιά τους. Τα επιχειρήματά τους είναι πέρα από κάθε λογική και πέρα από κάθε φαντασία. Τα λένε, όμως, και διεκδικούν το δικαίωμά τους να… αρρωστήσουν και να μας αρρωστήσουν όλους. Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να μιλήσουν με τους μεν και τους δε. Ακούνε τα παράπονά τους από τα λίγα ή πολλά μέτρα, ανάλογα με τη μεριά στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Αντιμετωπίζουν και τη χλεύη όλων για το μέγεθος των μασκών.

Πρέπει να πείσουν και τα παιδιά να μη φέρονται σαν παιδιά. Να φοράνε τη μάσκα. Να μην αγκαλιάζονται, να μην ακουμπάνε το ένα τα πράγματα του άλλου, να μη μοιράζονται το περιεχόμενο της κασετίνας τους. Να μην παίζουν μπάσκετ στο διάλειμμα;

Και μετά πάνε στο μάθημα. Δύσκολα τα πράγματα. Σου βγαίνουν τα πνευμόνια για να μιλήσεις και να σε ακούσουν 25 στόματα, γιατί η μάσκα κόβει από την ένταση της φωνής. Δεν ακούς αυτά που σου λένε οι μαθητές, λόγω μάσκας και πάλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!