Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ένα άγαλμα για τον Σι Τζινπίνγκ; Η Σερβία θέλει να ευχαριστήσει τους φίλους της στην Κίνα
[Η Ναυτεμπορική]: Ένα άγαλμα για τον Σι Τζινπίνγκ; Η Σερβία θέλει να ευχαριστήσει τους φίλους της στην Κίνα

[Η Ναυτεμπορική]: Ένα άγαλμα για τον Σι Τζινπίνγκ; Η Σερβία θέλει να ευχαριστήσει τους φίλους της στην Κίνα

Πρώτα επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια. Έπειτα έστειλε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19. Και τώρα η Σερβία ψάχνει τρόπο να ευχαριστήσει την Κίνα για τη συνδρομή. Και βρήκε ένα, οικοδομώντας ένα άγαλμα για τον «σύντροφο Σι».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, αυτή είναι πρόταση του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο έχει πληρώσει για την τοποθέτηση πινακίδων στο Βελιγράδι για να προσελκύσει την υποστήριξη για το φόρος τιμής στον Κινέζο πρόεδρο που θα τοποθετηθεί σε τοπικό πάρκο.

Παρόλο που η κυβέρνηση δεν έχει γνωστοποιήσει εάν υποστηρίζει την ιδέα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σερβία έτεινε περισσότερο προς τα ανατολικά παρά προς τη δύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Σερβία, μαζί με το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ουγγαρία, προπορεύτηκαν στους εμβολιασμούς στην Ευρώπη καθώς αγόρασαν άμεσα εμβόλια από την Κίνα, όταν αρχικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα που οργάνωσαν οι Βρυξέλλες είχε «βραχυκυκλώσει».

Αυτό έγινε επίσης καθώς οι ηγεσίες στο Βελιγράδι και τη Βουδαπέστη συνέχισαν να φλερτάρουν με την Κίνα, προσθέτει το Bloomberg.

Στο Βελιγράδι ολοκληρώνονται οι εργασίες για το νέο Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο, αξίας 55 εκατ. δολαρίων, το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία της πρώην κινεζικής πρεσβείας η οποία καταστράφηκε από τους πυραύλους του ΝΑΤΟ το 1999 όταν η στρατιωτική συμμαχία παρενέβη για να σταματήσει η καταστολή της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!