Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το εμβόλιο της AstraZeneca έκαναν ο Μ. Ντράγκι και η σύζυγός του
[Η Ναυτεμπορική]: Το εμβόλιο της AstraZeneca έκαναν ο Μ. Ντράγκι και η σύζυγός του

[Η Ναυτεμπορική]: Το εμβόλιο της AstraZeneca έκαναν ο Μ. Ντράγκι και η σύζυγός του

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του, Μαρία Σερενέλα Καπέλο, έκαναν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό την Τρίτη, καθώς η Ιταλία φαίνεται να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Ιταλία ήταν μία από τις πολλές ευρωπαϊκές χώρες που στις αρχές του μήνα σταμάτησαν τη χρήση του εμβολίου των AstraZeneca και Οξφόρδης μετά από αναφορές για περίπου 30 περιπτώσεις σπάνιων θρόμβων αίματος στον εγκέφαλο σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα με αυτό.

Οι περισσότερες χώρες επανεκκίνησαν τους εμβολιασμούς αφού ο ΕΜΑ ανακοίνωσε, σε νέο του πόρισμα, πως τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Ο κ. Ντράγκι και η σύζυγός του, που είναι και οι δύο 73 ετών, έλαβαν το εμβόλιο σε ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού που ιδρύθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης, ανέφερε σε σύντομη δήλωση το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Ιταλία, με πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει εμβολιάσει πλήρως 3,04 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ άλλα 3,6 εκατομμύρια έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Η χώρα χορηγεί περίπου 250.000 εμβόλια την ημέρα, αλλά ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί τον Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!