Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμβόλιο-Covid: Ερωτήματα θέτουν οι ΗΠΑ για τα στοιχεία που έδωσε η AstraZeneca
[Η Ναυτεμπορική]: Εμβόλιο-Covid: Ερωτήματα θέτουν οι ΗΠΑ για τα στοιχεία που έδωσε η AstraZeneca

[Η Ναυτεμπορική]: Εμβόλιο-Covid: Ερωτήματα θέτουν οι ΗΠΑ για τα στοιχεία που έδωσε η AstraZeneca

Τον προβληματισμό των επιστημόνων στις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά του Covid-19 της AstraZeneca, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν χθες.

Όπως αναφέρεται, η AstraZeneca ενδέχεται να βασίστηκε σε παρωχημένες πληροφορίες για την κλινική δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία υγείας δίνοντας έτσι μία ελλιπή εκτίμηση της αποτελεσματικότητάς του.

Financial Times και Bloomberg αναφέρουν πως η Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας (DSMB), η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ακρίβειας των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, εξέφρασε ανησυχίες στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών περιελάμβαναν «ξεπερασμένες» πληροφορίες.

Κάτι τέτοιο «μπορεί να παρέχει μια ελλιπή εικόνα των δεδομένων αποτελεσματικότητας», ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωσή του νωρίς την Τρίτη, χωρίς να αναλύσει περαιτέρω.

«Προτρέπουμε την εταιρεία να συνεργαστεί με την DSMB ώστε να επανεξετάσει τα δεδομένα αποτελεσματικότητας και να διασφαλίσει ότι τα πιο ακριβή, ενημερωμένα δεδομένα αποτελεσματικότητας θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η ομάδα με επικεφαλής τον Άντονι Φάουτσι, τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο των ΗΠΑ.

Η δήλωση ήρθε μια ημέρα αφότου κυκλοφόρησαν τα αποτελέσματα της πολυαναμενόμενης δοκιμής στις ΗΠΑ για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!