Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμβολιαστικός τουρισμός, με Sputnik, από το Σαν Μαρίνο
[Η Ναυτεμπορική]: Εμβολιαστικός τουρισμός, με Sputnik, από το Σαν Μαρίνο

[Η Ναυτεμπορική]: Εμβολιαστικός τουρισμός, με Sputnik, από το Σαν Μαρίνο

Κάποιοι συνήθιζαν να πηγαίνουν στο Σαν Μαρίνο για να αποφύγουν την φορολόγηση και να συλλέξουν γραμματόσημα. Τώρα πλέον το μικροσκοπικό αυτό κράτος, το οποίο περικλείεται από τη βόρεια Ιταλία, έχει έναν νέο τρόπο για να προσελκύει τους επισκέπτες: τον εμβολιαστικό τουρισμό.

Το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος της Ευρώπης, μετά το Βατικανό και το Μονακό, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα να προσφέρει στους τουρίστες εμβολιασμούς κατά της COVID-19 με το ρωσικό σκεύασμα Sputnik V.

Μέχρι στιγμής περίπου 250 τουρίστες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η διαδικασία είναι η εξής: ο ενδιαφερόμενος τουρίστας στέλνει email στο ξενοδοχείο, το οποίο και αναλαμβάνει την γραφειοκρατική διαδικασία.

Οι επισκέπτες συνήθως διαμένουν τρεις ημέρες τόσο για την πρώτη όσο και για την δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Ο τουρίστας έρχεται, μένει για τρεις ημέρες, την επόμενη της άφιξής του τον συνοδεύουμε για να του χορηγηθεί η πρώτη δόση και στη συνέχεια επιστρέφει έπειτα από 21 ημέρες για την δεύτερη δόση», λέει ο Φραντσέσκο Μπριγκάντε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου IDesign.

Το πρόγραμμα, το οποίο βοηθάει τον τουριστικό τομέα του Σαν Μαρίνο να ξεπεράσει το πλήγμα της πανδημίας, αφορά μόνο όσους δεν είναι κάτοικοι της Ιταλίας.

Ο Ίγκορ Περσίν, ένας Ρώσος ο οποίος ζει στην Τσεχία, ταξίδεψε στο Σαν Μαρίνο με την σύζυγό του και έμεινε στο IDesign έχοντας πληροφορηθεί από την ρωσική τηλεόραση για το πρόγραμμα.

«Στην Δημοκρατία της Τσεχίας είναι δύσκολο να εμβολιαστείς, ειδικά για τους ξένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!