Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμβολιασμός εφήβων: Η συλλογική ανοσία των νέων θα βοηθήσει στην αναχαίτηση της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Εμβολιασμός εφήβων: Η συλλογική ανοσία των νέων θα βοηθήσει στην αναχαίτηση της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Εμβολιασμός εφήβων: Η συλλογική ανοσία των νέων θα βοηθήσει στην αναχαίτηση της πανδημίας

Ο εμβολιασμός των εφήβων κατά της Covid-19 θα επέτρεπε την ανοσοποίηση ενός μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού και, ως εκ τούτου την καλύτερη καταπολέμηση της κυκλοφορίας του ιού, υπογραμμίζουν οι ειδικοί, ακόμη και αν σε ατομική βάση, ο κίνδυνος είναι μικρός σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια

Υπάρχουν πλέον καθησυχαστικά δεδομένα σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και τους κινδύνους των εμβολίων Pfizer/BioNTech και Moderna στους εφήβους.
Η χορήγηση του εμβολίου Pfizer/BioNtech εγκρίθηκε από την ηλικία των 12 ετών στον Καναδά, στις ΗΠΑ και πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πράσινο φως που έδωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) , με βάση τα αποτελέσματα της δοκιμής που έγινε σε 2.200 εφήβους ηλικίας 12 – 15 ετών.

Αυτή η μελέτη έδειξε «100% αποτελεσματικότητα» έναντι των συμπτωματικών μορφών της νόσου και «παρόμοιες» παρενέργειες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο EMA υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι λόγω του «περιορισμένου» μεγέθους της δοκιμής μπορεί να έχουν διαφύγει «σπάνιες» παρενέργειες.

Όσον αφορά τη Moderna, η οποία σκοπεύει να υποβάλει «στις αρχές Ιουνίου» αιτήσεις έγκρισης για τους εφήβους μεταξύ 12-17 ετών, η δοκιμή της σε 3.700 εφήβους αυτής της ηλικιακής ομάδας έδειξε επίσης «100% αποτελεσματικότητα του εμβολίου» χωρίς «ανησυχία όσον αφορά την ασφάλειά του».

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές αναλύουν επίσης σπάνιες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής που εμφανίστηκαν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες μετά τον εμβολιασμό, χωρίς να αποδειχθεί μια σχέση σε αυτό το στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!