Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Emirates: Συνεργασία με την Pfizer για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: Emirates: Συνεργασία με την Pfizer για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: Emirates: Συνεργασία με την Pfizer για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Η Emirates συνεργάζεται με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της μεταφοράς και της διανομής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Τιμ Κλαρκ.

«Η βιομηχανία προσπαθεί να καθιερώσει τις βέλτιστες πρακτικές που περιλαμβάνουν την αλυσίδα εφοδιασμού και τις προκλήσεις για τη μεταφορά, για να διασφαλίσει ότι θα προσφέρουμε τα εμβόλια στις αγορές που τα χρειάζονται επειγόντως, που βασικά είναι ολόκληρος ο πλανήτης», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNBC σήμερα Κυριακή ο Κλαρκ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το υποψήφιο εμβόλιο, που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά του κορωνοϊού. Ο Κλαρκ συμπλήρωσε ότι η Emirates και άλλοι στην αεροπορική βιομηχανία συνεργάζονται με την Pfizer για την περίπλοκη εφοδιαστική μεταφορά στον κόσμο.

«Η εφοδιαστική διανομή του εμβολίου αυτής της φύσης, δεδομένων των συνθηκών υπό τις οποίες πρέπει να αποσταλεί, θα είναι μια πρόκληση για τη βιομηχανία», πρόσθεσε ο Κλαρκ. Κατά την αποστολή και αποθήκευση, το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται στους -70 βαθμούς Κελσίου, για να εξασφαλισθεί η βέλτιστη αποτελεσματικότητα.

«Εργαζόμαστε προσπαθώντας να μεταφέρουμε το εμβόλιο της Pfizer σε δοχεία ειδικά σχεδιασμένα στα αεροπλάνα μας, στα κουτιά μας και στις καμπίνες και να το διατηρήσουμε σε αυτό το επίπεδο μέσω των σημείων διανομής», δήλωσε ο Κλαρκ. «Έχουμε τα ψυκτικά συστήματα, έχουμε τους καταψύκτες, έχουμε τον έλεγχο των μεταφορών, έτσι ώστε η αεροπορική εταιρεία να μεταφέρει αυτά τα εμβόλια σε πολλά μέρη του κόσμου όπου άλλοι δεν μπορούν».

Η Pfizer έχει δηλώσει ότι με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις, αναμένεται να παράγει έως και 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου το 2020 και έως 1,3 δισ. δόσεις το 2021, σύμφωνα με το NBC News.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!