Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εμφύτευμα εγκεφάλου που επαναφορτίζεται ασύρματα
[Η Ναυτεμπορική]: Εμφύτευμα εγκεφάλου που επαναφορτίζεται ασύρματα

[Η Ναυτεμπορική]: Εμφύτευμα εγκεφάλου που επαναφορτίζεται ασύρματα

Ερευνητές του KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology) ανακάλυψαν ένα ελεγχόμενο από smartphone μαλακό εμφύτευμα εγκεφάλου που μπορεί να επαναφορτίζεται ασύρματα από το εξωτερικό του σώματος. Αυτό επιτρέπει το «πείραγμα» των νευρωνικών δικτύων χωρίς να απαιτούνται περιοδικές επεμβάσεις για αντικατάσταση της μπαταρίας του εμφυτεύματος, και οι επιστήμονες θεωρούν πως πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία θα βοηθήσει στην αποκάλυψη και την αντιμετώπιση ψυχιατρικών διαταραχών και νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η εξάρτηση, η κατάθλιψη και το Πάρκινσον.

Η συσκευή αυτή είναι φτιαγμένη από πολύ μαλακά και «φιλικά» από βιολογικής πλευράς πολυμερή, έτσι ώστε να είναι συμβατή με τον ιστό. Εξοπλισμένη με LED μικρομέτρων (μεγέθους αντίστοιχου αυτού ενός κόκκου αλατιού) σε εξαιρετικά λεπτά καλώδια (πάχους μιας ανθρώπινης τρίχας) επιτρέπει την ασύρματη επεξεργασία/ μεταχείριση των νευρώνων που στοχεύονται βαθιά μέσα στον εγκέφαλο μέσω χρήσης φωτός.

Της έρευνας ηγήθηκε ο καθηγητής Τζέι-Γουνγκ Τζεόνγκ και θεωρείται πως αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το ασύρματο εμφύτευμα κεφαλής που είχε αναπτύξει το 2019. Η προηγούμενη αυτή έκδοση μπορούσε να χορηγεί επ’αόριστον φάρμακα και θεραπείες διέγερσης με φως ασύρματα, μέσω χρήσης smartphone.

Για τους σκοπούς της νέας αυτής, αναβαθμισμένης συσκευής, οι ερευνητές έφτιαξαν ένα πλήρως εμφυτεύσιμο, μαλακό οπτοηλεκτρονικό σύστημα που μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως και επιλεκτικά μέσω smartphone.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!