Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έλον Μασκ: Φθηνότερο Tesla μέσα σε τρία χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Έλον Μασκ: Φθηνότερο Tesla μέσα σε τρία χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Έλον Μασκ: Φθηνότερο Tesla μέσα σε τρία χρόνια

Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε τεχνολογίες που, όπως υποστήριξε, θα κάνουν τις μπαταρίες της εταιρείας φθηνότερες και ισχυρότερες, προσθέτοντας πως σε περίπου τρία χρόνια είναι πιθανό η εταιρεία να βγάλει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να κινείται εντελώς αυτόνομα, στη χαμηλή (για τα δεδομένα της Tesla) τιμή 25.000 δολαρίων. «Ήταν πάντα το όνειρό μας να φτιάξουμε ένα οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο» είπε.

Ωστόσο οι εξαγγελίες του φαίνεται πως δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές, καθώς από την αξία της εταιρείας στο χρηματιστήριο «διεγράφησαν» 50 δισ. δολάρια- μια εξέλιξη που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στους παρατηρητές.

Όπως αναφέρει το BBC, η κύρια ανακοίνωση του Μασκ είχε να κάνει με τις νέες, μεγαλύτερου μεγέθους κυλινδρικές κυψέλες της Tesla, που θα παρέχουν πενταπλάσια ενέργεια, εξαπλάσια ισχύ και 16% μεγαλύτερη εμβέλεια- αλλά η τεχνολογία που ανακοινώθηκε χρειάζεται ακόμα χρόνια για να αρχίσει να χρησιμοποιείται.

Η προσέγγιση της Tesla περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της μπαταρίας έτσι ώστε να αποτελεί μέρος της δομής του οχήματος, μειώνοντας στην πράξη το βάρος της.

Η ομιλία του Μασκ έλαβε χώρα ενώπιον 240 μετόχων, που κάθονταν μέσα σε Tesla Model 3.

«Κλειδί» για τη μείωση των τιμών των αυτοκινήτων είναι οι αλλαγές στον σχεδιασμό των μπαταριών προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους.

Ο Μασκ ανακοίνωσε επίσης πως η εταιρεία θα αρχίσει να κατασκευάζει μπαταρίες, πέρα από το να αγοράζει από τις Panasonic και LG Chem.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!