Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Έλον Μασκ: Εντελώς αυτόνομα οχήματα ως το τέλος του έτους από την Tesla
[Η Ναυτεμπορική]: Έλον Μασκ: Εντελώς αυτόνομα οχήματα ως το τέλος του έτους από την Tesla

[Η Ναυτεμπορική]: Έλον Μασκ: Εντελώς αυτόνομα οχήματα ως το τέλος του έτους από την Tesla

Tesla Inc Chief Executive Officer Elon Musk is seen on a screen during a video message at the opening ceremony of the World Artificial Intelligence Conference (WAIC) in Shanghai, China July 9, 2020. REUTERS/Aly Song

Η Tesla θα είναι σε θέση να κάνει τα οχήματά της πλήρως αυτόνομα μέχρι το τέλος του έτους, υποστήριξε ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Μασκ είπε πως η εταιρεία είναι ήδη «πολύ κοντά» στο να καλυφθούν οι βασικές απαιτήσεις του «πέμπτου επιπέδου» αυτονομίας, που δεν απαιτεί συμμετοχή από τον οδηγό.

Αυτή τη στιγμή η Tesla βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο, όπου ο οδηγός είναι σε επαγρύπνηση και έτοιμος να ενεργήσει, με τα χέρια του στο τιμόνι. Ωστόσο, όπως είπε ο Μασκ, ένα μελλοντικό update λογισμικού θα μπορούσε να ενεργοποιήσει αυτονομία πέμπτου επιπέδου στα αυτοκίνητα, χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στο hardware.

Μιλώντας μέσω βίντεο, ο Μασκ δήλωσε στη World Artificial Intelligence Conference στη Σαγκάη πως «είναι πολύ βέβαιος πως το επίπεδο 5- ή, πρακτικά, πλήρης αυτονομία- θα γίνει πραγματικότητα, και νομίζω πως αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα. Πιστεύω πως είμαστε πολύ κοντά. Έχω την πεποίθηση πως θα έχουμε τη βασική λειτουργικότητα για αυτονομία επιπέδου 5 φέτος. Δεν απομένουν θεμελιώδεις προκλήσεις. Υπάρχουν πολλά μικρά προβλήματα. Και υπάρχει η πρόκληση της επίλυσης αυτών των μικρών προβλημάτων και της συναρμολόγησης ολόκληρου του συστήματος». Παράλληλα, τόνισε πως χρειάζονται δοκιμές στον πραγματικό κόσμο για να αποκαλυφθεί αυτό που χαρακτήρισε ως μια πιθανώς «μεγάλη σειρά» προβλημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!