Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η έλλειψη ημιαγωγών «φρενάρει» τις αυτοκινητοβιομηχανίες
[Η Ναυτεμπορική]: Η έλλειψη ημιαγωγών «φρενάρει» τις αυτοκινητοβιομηχανίες

[Η Ναυτεμπορική]: Η έλλειψη ημιαγωγών «φρενάρει» τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο μειώνουν τον ρυθμό παραγωγής αυτοκινήτων είτε κλείνουν τις γραμμές συναρμολόγησης, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών που σε ορισμένες περιπτώσεις επιδεινώθηκε από τις ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ, εναντίον βασικών κινεζικών εργοστασίων τσιπ, ανέφεραν αξιωματούχοι της βιομηχανίας.

Η έλλειψη, επηρέασε μεγάλο μέρος της βιομηχανίας και ενδέχεται να συνεχιστεί για πολλούς μήνες. Προκαλεί προβλήματα στις μάρκες Ford, Subaru και Toyota με αποτέλεσμα να περιορίσουν την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που επηρεάζονται σε άλλες αγορές περιλαμβάνουν τις Volkswagen, Nissan και Fiat Chrysler Automobiles, αναφέρει το Reuters.

Τα προβλήματα προέρχονται από την έλλειψη ημιαγωγών, που είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινήτων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανταγωνίζονται και την εκτεταμένη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, που γνωρίζει μεγάλη αύξηση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας.

Οι καταναλωτές έχουν αυξήσει τη ζήτηση φορητών υπολογιστών, κονσόλων, παιχνιδιών και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργώντας δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα των chip κατά την διάρκεια του 2020 και τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς.

Έχουν επίσης αγοράσει περισσότερα αυτοκίνητα από ό,τι ανέμεναν οι αυτοκινητοβιομηχανίες την περασμένη άνοιξη, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις προμήθειες.

Η έλλειψη στους ημιαγωγούς συνδέεται με τις πολιτικές του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο τον περιορισμό των μεταφορών τεχνολογίας από την Κίνα.

Η κινέζικη Great Wall

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall, ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει στην εταιρεία startup Horizon Robotics που είναι ειδικευμένη στους ημιαγωγούς των αυτοκινήτων και θα αναπτύξει από κοινού τεχνολογίες έξυπνων αυτοκινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!