Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η μάχη του ορθού λόγου  
[Η Ναυτεμπορική]: Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η μάχη του ορθού λόγου  

[Η Ναυτεμπορική]: Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η μάχη του ορθού λόγου  

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Εύλογα, ο φακός της επικαιρότητας εστράφη στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για την οικονομία, τα ελληνοτουρκικά, το εξοπλιστικό, την πανδημία, ακολούθως και στις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από τη δεύτερη ανάγνωση, ωστόσο, των όσων ειπώθηκαν τόσο από τον κ. Μητσοτάκη όσο και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, προκύπτουν συμπεράσματα που έχουν άμεση επίπτωση στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και κατ΄ επέκταση την πορεία της χώρας.

Κατ΄ αρχήν, η υπόθεση της συμφωνίας με την Τουρκία, ανέδειξε την έλλειψη εμπιστοσύνης η οποία , ατυχώς γα τη χώρα, υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Μητσοτάκης υπαινίχθη σαφώς ότι ο κ. Τσίπρας και η κ. Γεννηματά υποστηρίζουν δημοσίως ότι δεν ενημερώθηκαν για τα περί συμφωνίας με την Τουρκία – που με υπαιτιότητα της Άγκυρας δεν μπήκε ποτέ σε εφαρμογή – επειδή εντάσσουν και τα εθνικά θέματα στον πολιτικό και επικοινωνιακό τους σχεδιασμό στο εσωτερικό. Είπε ξεκάθαρα, ότι το κλίμα στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που με τις παρεμβάσεις τους βγάζουν προς τα έξω οι αρχηγοί, βάζοντας σαφώς θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιμένουν ότι δεν ενημερώθηκαν (άρα κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται) και ο γ.γ. γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καταγγέλλει ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε επιλεκτική ενημέρωση, εννοώντας προφανώς ότι Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό, όχι όμως και ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!