Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελληνοτουρκικά: Προσεχώς… διερευνητικές επαφές
[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνοτουρκικά: Προσεχώς… διερευνητικές επαφές

[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνοτουρκικά: Προσεχώς… διερευνητικές επαφές

Στο διπλωματικό τραπέζι συμφώνησαν να καθίσουν Αθήνα και Άγκυρα έπειτα από ένα έντονο καλοκαίρι και δέκα μέρες μετά την αποχώρηση του Oruc Reis, κίνηση που έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση η ελληνική πλευρά.

Οι δύο πλευρές έτσι συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τους κύκλους των διερευνητικών επαφών που είχαν εγκαταλείψει πριν χρόνια, το 2016. «Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν για διεξαγωγή του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών τους, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς», ανέφερε η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών .

Είχε προηγηθεί διπλωματικός μαραθώνιος για να οδηγήσει τις δύο πλευρές στο σημείο ώστε να συμφωνήσουν σε διάλογο. Έτσι, το θετικό κλίμα που επικράτησε τον τελευταίο καιρό και η δηλωμένη ετοιμότητα και των δύο για διάλογο έφερε τη συμφωνία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν έπειτα από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Να σημειωθεί ότι η Σύνοδος Κορυφής, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για την προκλητική της συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν προγραμματισμένη για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, χθες ανακοινώθηκε η αναβολή της λόγω κρούσματος κορωνοϊού στο περιβάλλον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί 1-2 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!