Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική οικονομία το 2021
[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική οικονομία το 2021

[Η Ναυτεμπορική]: Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική οικονομία το 2021

Τους πρώτους μήνες του 2021 προκύπτουν ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τους πρόδρομους δείκτες οικονομικής συγκυρίας. Ανοδική είναι η τάση σε ό,τι αφορά το οικονομικό κλίμα, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται τον Απρίλιο του 2021 στις 97,9 μονάδες, την καλύτερη δηλαδή επίδοση από πέρυσι τον ίδιο μήνα. Η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται τόσο στη βελτίωση των καταναλωτικών όσο και στη βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο στην Εαρινή Έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σημειώνει επίσης ότι ο έλεγχος της πανδημίας και η άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία έχει σταδιακά ξεκινήσει, αναμένεται να επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης το 2021. Στην εκτίμηση αυτή συγκλίνουν οι προβλέψεις διεθνών κ.ά. εγχώριων φορέων οι οποίες, προβλέπουν για την ελληνική οικονομία μεγέθυνση πάνω από 3,5% για το 2021. Οι θετικές εκτιμήσεις των περισσότερων φορέων οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στην υπόθεση ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα εκτελεστεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να περιοριστούν οι υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας, να μειωθεί η ανάγκη για νέα περιοριστικά μέτρα και να αρθεί σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί στις συναλλαγές. Αποφασιστικής σημασίας θα είναι ο βαθμός απορροφητικότητας και οι πολλαπλασιαστικές επιδράσεις των κονδυλίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!