Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ελληνική οικονομία μετά τη χρεοκοπία: «Δεν έχουμε περιθώριο να χαλαρώσουμε»
[Η Ναυτεμπορική]: Η ελληνική  οικονομία  μετά τη χρεοκοπία: «Δεν έχουμε περιθώριο να χαλαρώσουμε»

[Η Ναυτεμπορική]: Η ελληνική οικονομία μετά τη χρεοκοπία: «Δεν έχουμε περιθώριο να χαλαρώσουμε»

Σκιές ανθρώπων στο πλακόστρωτο από τον απογευματινό ήλιο στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η 10ετής οικονομική κρίση, το παρόν της ελληνικής οικονομίας, με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες που αυτή περιλαμβάνει, και μαζί οι προκλήσεις από εδώ και πέρα τέθηκαν επί τάπητος στη δίωρη διαδικτυακή εκδήλωση, υπό τον τίτλο, «Ελληνική οικονομία. Βιώσιμη απογείωση μετά την χρεοκοπία;».

Αφορμή για την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ) αποτέλεσε η 3η έκδοση του βιβλίου των Θεόδωρου Πελαγίδη και Μιχάλη Μητσόπουλου από τις διεθνείς εκδόσεις MacMillan Palgrave (London), υπό τον τίτλο, “Who’s to Blame for Greece? – Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth”, ή στα ελληνικά, «Ποιος φταίει για την Ελλάδα – Η ζωή μετά τη χρεοκοπία: Ανάμεσα στην αισιοδοξία και την υποτυπώδη ανάπτυξη».

Ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΔΚΚ, Θ. Πελαγίδης, σημείωσε με έμφαση ότι «το μέλλον είναι εδώ, είναι τώρα. Και το διακύβευμα δεν είναι μόνο οι ρυθμοί μεγέθυνσης να είναι υψηλοί, πρέπει να κάνουμε το άλμα και δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτειών στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, Μ. Μητσόπουλος, είπε πως «πρέπει να πιστέψουμε ότι το άλμα είναι εφικτό, η θέση της Ελλάδας σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα μπορούσε να είναι», κάνοντας λόγο για δυνατότητα αλλαγής κλίμακας στον παραγωγικό τομέα.

Ο κ. Πελαγίδης ξεκίνησε την ομιλία του από την περιγραφή των ευκαιριών που υπάρχουν την τρέχουσα περίοδο, π.χ. με το σημαντικό πακτωλό χρημάτων όπως είπε, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι μόνον, χωρίς να υποβαθμίσει και τις δυσκολίες της περιόδου, λόγω της διεθνούς οικονομικής αβεβαιότητας και αναρχίας, όπως και του εξαιρετικά ανταγωνιστικού πλαισίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!