Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έλλειμμα στο εξάμηνο – Καλύτερη της αναμενόμενης η πορεία των φορο-εσόδων τον Ιούνιο
[Η Ναυτεμπορική]: Έλλειμμα στο εξάμηνο – Καλύτερη της αναμενόμενης η πορεία των φορο-εσόδων τον Ιούνιο

[Η Ναυτεμπορική]: Έλλειμμα στο εξάμηνο – Καλύτερη της αναμενόμενης η πορεία των φορο-εσόδων τον Ιούνιο

Σε καλύτερα επίπεδα από το αναμενόμενο κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα του Ιουνίου, αλλά και του α΄ εξαμήνου παρά το υψηλό έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού. Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι «τον Ιούνιο τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 2,9 δισ. ευρώ, μειωμένα μεν κατά 426 εκατ. ευρώ ή 12,7% έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2020, αλλά αυξημένα κατά 102 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας για το συγκεκριμένο μήνα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 18,4 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 2,6 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού του 2020 αλλά αυξημένα κατά 333 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Το συνολικό ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 19,2 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 16% σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού λόγω της επίπτωσης από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το πρωτογενές έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε σε 5,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούνιο, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,2 δισ. ευρώ δηλαδή 955 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το μηνιαίο στόχο λόγω της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που «έφερε» η υγειονομική κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!