Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελλάδα- Κύπρος ενώνουν δυνάμεις στον τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Ελλάδα- Κύπρος ενώνουν δυνάμεις στον τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Ελλάδα- Κύπρος ενώνουν δυνάμεις στον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν οι φορείς του κλάδου των τουριστικών γραφείων Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση στις δύο χώρες μετά τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 και να εξετάσουν την ανάληψη από κοινού δράσεων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού και στις δύο χώρες.

Χάρη στους ισχυρούς δεσμούς και την εγγύτητα οι δύο χώρες εκτιμούν ότι μπορούν να συνεργαστούν για την προώθησή του τουριστικού προϊόντος τους ως ενός τουριστικού προορισμού. Οι συνομιλητές αποφάσισαν να επιχειρήσουν να το κάνουν πράξη στην δύσκολη αυτή συγκυρία, η οποία πρέπει να οδηγήσει στην επόμενη ημέρα για τον τουρισμό και των δύο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική, καθώς δεν συνδέονται με άλλον τρόπο. Δεδομένου δε ότι και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν με επιτυχία την πανδημία του Covid-19, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, τα τουριστικά γραφεία, και ιδιαίτερα οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, της Κύπρου προσβλέπουν στο γρήγορο άνοιγμα των αεροδρομίων της χώρας, έτσι ώστε να συνδεθούν με τα ελληνικά αεροδρόμια και να επιδιώξουν να αυξήσουν τη ζήτηση των επισκεπτών τους μέσω αυτών.

Έχοντας ως βάση την συνεργασία τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EMTTAAS (East Mediterranean Travel & Tourist Agents Associations Synergies), όπου με τριμερείς -προς το παρόν- συμφωνίες, στο πρότυπο των αντίστοιχων διακρατικών, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος και η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ επιχειρούν να αναπτύξουν συνέργειες και κοινά ταξιδιωτικά πακέτα, έτσι ώστε ο τουρισμός στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου να αποβεί επωφελής για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι η ζήτηση μπορεί να εκκινήσει ξανά μέσω κοινών προγραμμάτων διακίνησης τουριστών μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, αλλά και άλλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!