Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες στους παίκτες του Σίτι
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες στους παίκτες του Σίτι

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες στους παίκτες του Σίτι

Της Ζωρζέτ Ζολώτα
zzol@naftemporiki.gr

Στο χάρτη των ευρωπαϊκών χωρών που θα πάρουν ένα κόμματι από την πίτα του Σίτι του Λονδίνου στη μετα-Brexit εποχή φαίνεται να μπαίνει και η Ελλάδαμετά τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Πατέλης , επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, Κυρι άκου Μητσοτάκη. Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον, η οποία πιστοποιήθηκε με την πρόσφατη αναβάθμιση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s παρά τη δυσμενή συγκυρία της πανδημικής κρίσης, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών με πρωταγωνιστή την Μicrosoft.

Το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι ποιές είναι οι τρεις τράπεζες που ενδιαφέρονται να μεταφέρουν μονάδες στην Ελλάδα από το Σίτι του Λονδίνου στη μετά Brexit εποχή. Κίνητρο για την μετεγκατάσταση εργαζομένων από το εξωτερικό στη χώρα θα είναι η απαλλαγή του μισού των εισοδημάτων τους από κάθε φορολογική επιβάρυνση για μια επταετία εάν μεταφέρουν τη βάση τους στην Ελλάδα. Ένα επιπλέον προσόν της Ελλάδας είναι πως έχει ένα υψηλό ποσοστό καταρτισμένων στελεχών με μεγάλη εξοικείωση στην αγγλική γλώσσα.

Η Πολωνία έσπευσε από το 2017 να προσελκύσει ένα σημαντικό κομμάτι του λειτουργικού σκέλους των τραπεζών του Σίτι του Λονδίνου. Η Βαρσοβία απέβλεπε εξ αρχής στη δημιουργία μεσαίων θέσεων εργασίας στην ιεραρχία των τραπεζών που επικεντρώνονται στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και τον τομέα της πληροφορικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!