Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ελλάδα 2021»: Στόχος της επιτροπής να κάνει την επέτειο γεγονός διεθνούς εμβέλειας
[Η Ναυτεμπορική]: «Ελλάδα 2021»: Στόχος της επιτροπής να κάνει την επέτειο γεγονός διεθνούς εμβέλειας

[Η Ναυτεμπορική]: «Ελλάδα 2021»: Στόχος της επιτροπής να κάνει την επέτειο γεγονός διεθνούς εμβέλειας

Τη βούλησή της το εγχείρημα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» να ακουμπήσει «την καρδιά και την ψυχή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα» έτσι ώστε η Ελλάδα «να προκαλέσει το θαυμασμό όλων, όχι μόνο με το μοναδικό ιστορικό της φορτίο, αλλά και με τη σύγχρονη δυναμική της» εξέφρασε η πρόεδρός της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη.
Τη λεπτομερή παρουσίαση όσων έχουν γίνει καθώς και την εξειδίκευση των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα έκαναν ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής Μάρτων Σίμιτσεκ και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κωνσταντίνος Κοντογιάννης.

Η κα Αγγελοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της θυμίζοντας αφενός τους σκοπούς της Επιτροπής, αφετέρου τους τέσσερις άξονες που οριοθετούν το πλαίσιο του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων. Αυτοί είναι: α) Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας, β) Η Ελλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων, γ) Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια, δ) Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ολοκλήρωσε την πρώτη «φάση» της ομιλίας της σημειώνοντας: «Την πορεία τη διαμορφώνουμε, με σκληρή δουλειά, ενσωματώνοντας τις αλλαγές στις συνθήκες που προκύπτουν διαρκώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!