Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έλκε Κένιγκ: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
[Η Ναυτεμπορική]: Έλκε Κένιγκ: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

[Η Ναυτεμπορική]: Έλκε Κένιγκ: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Οι τράπεζες της ΕΕ θα πρέπει να προετοιμαστούν για τα κόκκινα δάνεια καθώς η πανδημία πλήττει την οικονομία, όπως προειδοποιεί η Έλκε Κένιγκ, πρόεδρος του του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της ΕΕ (Single Resolution Board,SRB).

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να προετοιμάσουν τους ισολογισμούς τους για τον κίνδυνο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που προκαλούνται από πανδημία να τους χτυπήσουν το νέο έτος, δήλωσε η κ. Κένινγκ.

Η Κένιγκ, πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης, απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο «κακών τραπεζών» για τη διαχείριση υψηλότερων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL), αλλά προειδοποίησε τις τράπεζες ότι πρέπει να εργαστούν εντατικά για τη διευθέτηση βιώσιμων δανείων.

Σε συνέντευξή της στους Financial Times, προέτρεψε επίσης την ΕΕ να εναρμονίσει σωστά τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις για τον χειρισμό των «καταδικασμένων» τραπεζών με το καθεστώς «εξυγίανσης», το οποίο προβλέπεται να αποτρέψει τις συστημικές χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Η κ. Κένιγκ υποστήριξε ότι, όπως φαίνεται, υπήρχε μια «κακή ευθυγράμμιση» στο σύστημα.

Το SRB ιδρύθηκε μετά την κρίση του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης για να εξολοθρεύσει τις πληγείσες τράπεζες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα οικονομική σταθερότητα και συνεπή μεταχείριση των δανειστών. Αλλά με τις ρυθμιστικές αρχές να ζυγίζουν τώρα τους κινδύνους από την αύξηση των NPL, ο οργανισμός εξακολουθεί να εργάζεται με ένα ελλιπές σύστημα κανόνων της ΕΕ για τις τραπεζικές κρίσεις, το οποίο πρέπει να λειτουργεί πάνω από ένα συνονθύλευμα διαφορετικών εθνικών ρυθμίσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!