Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Έλεγχοι της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία
[Η Ναυτεμπορική]: Έλεγχοι της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία

[Η Ναυτεμπορική]: Έλεγχοι της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία

Ελέγχους ξεκίνσαν σήμερα το πρωί σε σχολικά λεωφορεία μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής.

Οι έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αφορούν σχολικά λεωφορεία, minibus, και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές και επικεντρώνονται σε υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, ενώ ζητούνται και τα σχετικά πιστοποιητικά για τη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στο κατά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα για την προστασία παιδιών και συνοδών από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, οι σχετικοί έλεγχοι θα έχουν διάρκεια και θα υλοποιούνται σε όλη την Αττική μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.

«Η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης ενώ επισήμανε ότι η συνεργασία με την Τροχαία στο πλαίσιο των μικτών ελέγχων έχει ξεκινήσει από το 2019 και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

«Τα μικτά κλιμάκια της Τροχαίας Αθηνών και της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, έχουν ξεκινήσει από νωρίς σήμερα το πρωί ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία και τα οχήματα μεταφοράς των παιδιών μας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε από το 2019 και τη συνεχίζουμε με μεγάλη αυστηρότητα και επιμέλεια και φέτος. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί ότι μαθητές και συνοδοί μετακινούνται με ασφάλεια. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο τον Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!