Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ελ. Κουντουρά στη WTM: Προτάσεις για τη στήριξη του τουρισμού στην ΕΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Ελ. Κουντουρά στη WTM: Προτάσεις για τη στήριξη του τουρισμού στην ΕΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Ελ. Κουντουρά στη WTM: Προτάσεις για τη στήριξη του τουρισμού στην ΕΕ

Στις προτεραιότητες για την ασφαλή επανεκκίνηση των ταξιδίων και τη στήριξη του τουρισμού στην ΕΕ, αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού και Επενδύσεων ITIC που διοργανώθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market (WTM).

Η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ και στις ενέργειες που προχωρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διεκδικώντας πιο άμεση και ευρεία παρέμβαση της Κομισιόν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις που η ίδια έχει καταθέσει από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, ως Συντονίστρια της GUE/NGL στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, και η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ψήφισμα για τον τουρισμό τον Ιούνιο του 2020.

Οι βασικές αυτές προτάσεις της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι:

  • Καθιέρωση ενιαίων κανόνων στις μετακινήσεις και τα ταξίδια οριζόντια στην ΕΕ
  • Υποχρεωτική διενέργεια τεστ κατά την αναχώρηση σε όλη την ΕΕ, με γρήγορες, αξιόπιστες και προσιτές σε κόστος διαδικασίες, και μάλιστα η Κομισιόν να εξετάσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται ακόμη και δωρεάν στους πολίτες.
  • Επαρκή χρηματοδότηση για την εξασφάλιση άμεσης ρευστότητας στις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρομεσαίες, καθώς και για τη αγοράς εργασίας, με στόχο την αποφυγή λουκέτων και την αποτροπή απολύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!