Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΕΛ.ΑΣ.: «Σημαντική μείωση» παραβατικοτήτας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το α΄ 8μηνο 2021
[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛ.ΑΣ.: «Σημαντική μείωση» παραβατικοτήτας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το α΄ 8μηνο 2021

[Η Ναυτεμπορική]: ΕΛ.ΑΣ.: «Σημαντική μείωση» παραβατικοτήτας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το α΄ 8μηνο 2021

Για «σημαντική μείωση» σε διάφορους δείκτες παραβατικότητας στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 κάνει λόγο η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως εξηγεί, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αφορά στην εντατική αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης (πλατεία Αριστοτέλους, Βλάλη Πλατεία Δικαστηρίων, Ροτόντα), πραγματοποιούνται καθημερινά εποχούμενες και πεζές περιπολίες για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και την κατ’ επέκταση εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Ως αποτέλεσμα αυτών των καθημερινών αλλά και πιο εξειδικευμένων ειδικών επιχειρησιακών δράσεων, καταγράφονται ενδεικτικά:

Μείωση (43,4%) παρουσιάζεται σε περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, ενώ αντίστοιχα παρουσιάζεται αύξηση στις εξιχνιάσεις ανάλογων περιστατικών.

Μειώθηκαν κατά (12,8%) οι κλοπές τροχοφόρων, ενώ το ποσοστό των ανευρεθέντων οχημάτων για το 2021 ανέρχεται σε (60,3%).

Μείωση (37,9%) σημειώθηκε σε περιστατικά ληστειών. Αντίστοιχα, εντός του 2021 έχει εξιχνιαστεί ποσοστό (69,5%) περιπτώσεων ληστειών και (66,3%) για το 2020.

Αναφορικά με περιπτώσεις λαθρεμπορίου παρουσιάστηκε μείωση κατά (44,3%).

Επίσης, σημαντική μείωση (76,9%) σημειώθηκε στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, σε περιστατικά πλαστογραφίας (40%) και σε διάφορα άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα (19,7%).

Επιπλέον, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών το ίδιο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά 50 άτομα και κατέσχεσαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!